Over deRoute

In 2021 starten en finishen we bij hotel Van der Valk in Duiven voor een mooie 2 daagse route door de Achterhoek, Twente en het Salland.


Een meer dan uitdagende rally voor de Sterklasse, de moeilijkheidsgraad voor de Sportklasse wordt wat minder t.o.v. de 2019 editie en voor de Tourklasse zeer eenvoudige kaartleesopdrachten zonder kaartmanipulaties.

We gaan milde tijdschema’s toepassen, maar zullen wel controleren op snelheid en op het gebruik van mobiele telefoons!


De 11e Classic 500 Challenge zal meetellen voor het NK met zelfs te behalen bonuspunten. Tijdens de rally worden we weer geassisteerd door zo'n 30 ervaren marshals en, al vanaf de eerste editie, het serviceteam van Bas Autoservice uit Lichtenvoorde.

Vanuit Duiven een mooi 1e traject door het rivierenlandschap, op voor de Sterklasse deels oude kaarten (de Betuwelijn bestond toen nog niet!) naar TC 2 in Braamt.

onland
Bij TC 2 de 1e kaartleesproef inclusief RP 1 op een mooie ANWB kaart naar de koffiepauze bij Het Onland in Doetinchem.

Vervolgens noordelijk en over de Varsselring naar TC 5 bij Ruurlo. Het laatste traject naar de lunch in Gelselaar rijdt u op kaartleesproef 2.

wevebrooks
Na een prima lunch bij Erve Brooks volgt RP 2, ook weer op een ANWB kaart langs Markelo naar TC 8 in de omgeving van Rijssen. In het volgend traject moet de Sterklasse op kaartleesproef 3 een aantal punten aandoen op een wat oudere kaart.

TC 9 ligt zuidelijk van Almelo, u rijdt door een schitterend gebied met een uitdagende route naar TC 10. Vanaf TC 10 gaan we een grens benaderen richting Boekelo. Alvorens te finishen bij hotel Van der Valk in Enschede moet u nog even in een vak de langste route rijden.

valkenschede
Bij de finish is de bar geopend en kunt u hierna gaan genieten van het uitstekende live-cooking buffet en reiken we de dagprijzen uit.. De bar zal lang open blijven, maar pas op, u start op de zondag op een redelijk vroeg tijdstip!

Op de 2e dag rijden we eerst een stukje neutrale route over de A35 richting Borne naar TC 13.

morshuis

Vanaf TC 13 geen gekleurde stafkaarten, maar 2 ouderwetse zwart-wit kaarten naar de koffiestop in Albergen. Hierna volgt kaartleesproef 4. Vanaf TC 17 het laatste traject naar de lunch bij Fletcher hotel De Sallandse Heuvelrug in Rijssen.

fletcher

Na de lunch richting Holten, waar u kunt tanken. Bij Deventer steken we via de A1 de IJssel over naar TC 21 bij Voorst (waar men een nieuwe rondweg heeft aangelegd, die niet op uw kaartfagment staat!). Bij TC 22 ontvangt u de zwart-witte kaart voor de laatste kaartleesproef. Bij Doesburg steken we via een korte neutrale route de IJssel over richting de finishlocatie, maar zoals gewoonlijk kan het venijn in de staart zitten!

valkduiven

Onze rekenkamer zal zo spoedig mogelijk de uitslagen bekend maken en we sluiten af met een mooi live-cooking buffet, gevolgd door de prijsuitreiking bij Van der Valk in Duiven.

livecooking

In 2017, 2018 en 2019 werd onze rally als beste NK rally gewaardeerd in de enquête van de DHRC; we gaan ons uiterste best doen dit in 2020 weer te evenaren.

 

Classic 500 Challenge | © 2021 Stichting Classic Rally Promotions